Hünkar Çorbası Tarifi

14 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

Hünkar Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 havuç
1 kereviz
1 defne yaprağı
2 kaşık tereyağı
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 limon suyu
1 adet közlenmiş patlıcan
1 tutam safran
2 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı
Tereyağının yarısını tencereye koyun ve eritin. Kızgın yağın üzerine küçük küçük doğranmış havuç ve kerevizi ekleyerek soteleyin. Daha önceden közlenmiş, soyulmuş ve ince kıyılmış patlıcanı tencereye ekleyin. 2 kez çevirdikten sonra tavuk etlerini ve tavuk suyunu da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Üzerine safranı da ilave edin.
Ayrı bir kasede un, limon suyu, yumurta ve yoğurdu çırpın, süzgeçten geçirin. Yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
10 dakika kaynadıktan sonra kalan yağı kırmızı biberle kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanozla birlikte servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: