Pandispanya Malzemeleri
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı su
Krema malzemeleri
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Üzeri İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağından bir parmak eksik süt
Karamelli Sos Malzemeleri
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılşı
Pandispanya malzemeleri ile pandispanyayı hazırlayın, kenarlar yağlanmış,tabanına yağlı kağıt konulmuş pişirme kabında,orta ısıda ki fırında pişirin, Ara krema malzemeleri ile kremayı hazırlayın,piştikten sonra sıcakken yağı ilave edin,mikserle çırpın, ortadan iki eşit parçaya ayrılmış pandispanyanın arasına ara kremini eşit şekilde yayın ve parçaları birleştirin.
Karamelli sos için tavaya şekeri koyup ocağı yakın ve şekeri erimeye bırakın, şeker eriyip kahve rengine yakın bir renk alınca, 1 su bardağı su ilave edin ve şekeri eriterek kaynatın, kalan 1 bardak suda nişastayı eritip şekerli suya ilave edin,5 dak.kadar kaynatıp altını kapatın, ılıklaşınca içine vanilyayı ilave edin,karıştırın,soğutun,krem şantiyi hazırlayın ve pandispanyanın üstüne ve yanlarına düzgün bir şekilde yayın, en üste karamelli sosu dökün, pastamız hazırdır, keserek servis yapın, Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: