2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Süt
1 Paket Kabartma Tozu
Sıvıyağ
Şerbet İçin
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Şeker
½ (yarım) Limon
Yapılışı
Yumurta, un, süt ve kabartma tozunu geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Cıvık bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Bu arada şerbeti hazırlayabilirsiniz. Su ve şekeri beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Derin bir tencerede sıvı yağını kızdırın. Hamurdan parçalar koparıp kızgın sıvı yağda kızartın. Yağdan çıkardığınız topları hemen soğuk şerbete atın. Şerbeti çeken lokmaları servis tabağına alıp dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: