Patlıcan Musakka Tarifi

16 Temmuz 2013 Salı günü yazıldı.

Patlıcan Musakka Tarifi
Malzemeler
1 kg patlıcan
250 kg kıyma
2 kaşık domates salçası
2 tane domates
1 tane kırmızı biber
2 tane orta boy soğan
2 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
2 su bardağı kızartma yağı

Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyularak iki parmak kalınlığında doğranır ve tuzlu suda acısı gidene kadar bekletirlir. Sonra kurulanır ve sıvı yağda kızartılır. Isıya dayanıklı cam kabın içine alınır. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. 1 çay bardağı su eklenir. Diğer malzemelerde ilave edilir. Hafif pişirilir, fırın kabının içindeki patlıcanların üzerine dökulur. Domates ve biber dilimleri üzerine sıralanır ve 15-20 dakika domatesler ve biber kızarıncaya kadar fırınlanır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: