2 bağ roka
2 Adet domates
1 Adet salatalık
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2-3 çorba kaşığı
nar ekşisi
1 Adet nar
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Tuz
Yapılışı
Rokanın sert köklerini ayıklayın, yaprak yaprak ayırın. Biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Salatalığı ister kabuklu isterseniz kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu bîr kâsede iyice çırpın. Narı ayıklayarak taneleyin. Rokayı 1-2 parmak kalınlığında doğrayın. Salatalık ve domates salata sosu ile harmanlayın. Üzerini nar taneleri ve cevizle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok: