Süt Reçeli Tarifi

7 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

Süt Reçeli Tarifi
Malzemeler
5 su bardağı süt (Ben taze süt kullandım)
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı karbonat

Yapılışı
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü karbonat eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.

Hiç yorum yok: