Tavuklu Buzluk Böreği Tarifi

6 Temmuz 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Tavuklu Buzluk Böreği Tarifi
Malzemeler
6 adet istanbul yufkası (en büyük yufka olacak)
100 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Susam

İç malzemesi
300 gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz karabiber kırmızıbiber
İsteğe göre köri de eklenebilir

Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağı ile kavurun. Tavukları küçük küçük doğrayıp kızaran soğanlara ekleyin. Tavuklar tam kızarınca baharat ekleyip en son maydanozu doğrayıp kapatın.
1yufkayi serin üzerine margarin ile sıvıyağ i eritip fırça ile sürün. Her tarafı yağlansın. Üzerine ikinci yufkayı serin ve 8e bölün sigara böreği keser gibi. Tavuklu iç i üçgenin geniş kısmına bırakıp uçlardan çok az katlayıp uzun uzun sarın. Hepsini bir kaba bırakıp bir gece dolapta bekletin. Yiyeceğiniz zaman hemen çıkarıp hiç bekletmeden yumurta sarısı sürüp susam serpip hemen önceden ısıtılmış fırına atın.15 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Bu böreği misafire yâda yemeğe yapacaksanız en son yapın. Bu böreğin püf noktası dolaptan çıkar çıkmaz hemen fırınlamak. Herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok: