5 Bardak Tavuk suyu
2 Cay Bardagi Tel sehriye
1 Yemek kasigi salca
2 Adet domates
1 Yemek kasigi tereyag
1 Tatli kasigi tuz
2 Corba kasigi un
Yapılışı
Önce tavuk suyunu yapmakla ise baslayalim.
Kasabinizdan alacaginiz 1 kg kadar corbalik tavuk parcalarini yikayip tencereye koyun.Uzerini 1 parmak asacak kadar soguk su ilave edip yuksek ateste bir tasim kaynatin.Atesi kisin.
Tencerenin uzerinde duran kopukleri alip atin.
Tencerenin icerisine havuc,kereviz,bir adet karanfil saplanmis sogan,maydonoz ekleyin.
Ocaginizin altini kisip tavuklar iyice yumusayincaya kadar yaklasik bir saat pisirin.Uzerinde olusan kopükleri alip atmayi unutmayin.
Daha sonra tel suzgecle suzun.Zamandan tasarruf yapmak icin biraz fazla yaparsaniz,tavuk suyunuzu kucuk saklama kaplarina koyarak buzluga kaldirabilirsiniz.Böylece her ihtiyaciniz oldugunda elinizin altinta hazir tavuk suyunuz olacaktir.Boylece icerisinde ne oldugu belirsiz tavuk bulyonlar kullanmadan saglikli tavuk suyuna corbalar yapabilirsiniz.
Gelelim corbamiza, Tencereye un ve tereyagimizi alarak kisik ateste kavuralim.Icerisine salca ve rendelenmis domateslerimizi de ilave edelim.Daha önceden hazirladigimiz 5 bardak tavuk suyumuzuda tencereye koyalim.Karistiralim.Kaynamaya baslayinca icerisine arpa sehriyeleri koyalim.Tuzunu da ekleyerek yaklasik 10 dakika pisirmeye devam edelim.Servis yaparken kaselerin uzerine ince kiyilmis maydonoz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: