Hamur malzemeleri
4 su bardağı un
1 paket yaşmaya
Tuz, su
İçine
Beyaz peynir, Maydonoz, Dereotu
Üzerine
1 yumurta sarısı Çörekotu
Hamuru Açarken
1 paket yumuşatılmış margarin
Yapılışı
Un, maya, tuz ve su ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz kapalı bir kaba koyup göz göz mayalanana kadar bekleyin. İç malzemesini hazırlayın maydonoz ve dereotunu doğrayıp peynirle karıştırın. Mayalanan hamuru 4'e yada 3'e bölün. Her bezeyi servis tabağı kadar açıp yumuşamış margarini sürüp katlayın. Bir daha açıp tekrar margarin sürün ve tekrar açın iç malzemeyi yayıp rulo gibi sarın ve tepsiye alın uçlarını birleştirip simit şeklini verin. Bıçağı yağlayıp kesikler atın. Diğer hamurları da aynı şekilde tamamlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotunu serpip 190 derecede pişirin. Çıkarınca nemli bir bez kapatın sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: