Profiterol Tarifi

3 Mart 2013 Pazar günü yazıldı.

Profiterol Tarifi
Malzemeler
250 ml su
100 gr tereyağ
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tozşekerprofiterol2 300x225 Profiterol Tarifi
150 gr un
4 yumurta

Sos Malzemeleri
100 gr bitter çikolata
40 gr tereyağ
1-2 kaşık su

Krema için
500 gr krema
50 gr pudraşekeri

İç Dolgusu için
Vanilyalı dondurma

Yapılışı
1. Bir tencereye suyu koyun. Tereyağı küp küp doğrayın ve suya ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip tereyağ eriyene kadar kaynatın. Unu ekleyip hızlıca karıştırın. Hamur toplanmaya başlanınca ocaktan alın ve yumurtaları birer birer karıştırarak yedirin.
2. Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bir krema torbasının ucuna düz uçlu duy takıp hamuru torbaya doldurun.
3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru ceviz büyüklüğünde tepsiye aralıklı olarak sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp fırına verin ve 35 dakika pişirin.
4. Hamurlar piştikten sonra soğuyuncaya kadar ızgara telinin üzerinde bekletin.
5. Kremayı hazırlamak için soğuk süt kremasını mikserle çırpın. Pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin ve kremayı buzdolabında tutun.
6. Çikolata sosu için çikolatayı ve tereyağını doğrayıp bir sos tavasına koyun. Kısık ateşte karıştırarak eritip içine 1-2 kaşık su ekleyin ve akışkan, parlak bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
7. Soğumuş hamur toplarını sandviç gibi bıçakla ortadan ikiye kesin. Çırptığınız şekerli kremayı krema torbasına doldurun. Ucuna ince düz uç takın. Pişen hamur toplarının içine çırpılmış krema ve dondurma doldurun. Servis tabağına 3-4 top koyup üzerine çikolata sosunu gezdirip servis yapın.

[Üyemizden gelen bir tarif.]

Hiç yorum yok: