1 su bardağı orta köftelik bulgur
2 su bardağı ince yarmalık bulgur
3 Y. kaşığı un
tuz
İç malzemesi
3 adet soğan
300 gr kıyma
tuz
1/2 yemek kaşığı salça
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
kırmızı biber, karabiber
Yapılışı
Köftelik bulguru sıcak su ile kısır yapar gıbı ıslatın ve demlemeye bırakın. Demlenince ince ıslı köftelik yarmalık bulguru unu ve tuzu katıp su ile yoğurun.
Önce iç malzemesini yapın çünkü soğuk olmazsı gerekiyor
Soğanları çok küçük doğrayıp kavurun kavrulunca kıymayı da ekleyin tuz ve salçayı da bırakın ve soğuması için başka bir kaba alın. Mutlaka soğuk olması lazım yoksa patlar köfteniz. Hamurdan yapacağınız büyüklüğe göre parçalar koparın ve içini oyup iç malzemesini doldurun kapatın. Kalan yarı hamurla da küçük küçük misket köfteler yapın. Geniş bir kaba suyu koyun ve kaynatın. İçli köftelerin yarısını bir kere diğer yarısını da bir kere pişirin. Tencerede çok olursa yapışabilir. bir tencerede tereyağı ve salçayı kavurun içine kırmızı toz biberi karabiberi de 1 cay kaşığı ekleyin iyice kızartın ve kapatın. Servis tabağına köfteleri bırakın ve sosu gezdirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok: