Halka Tatlı Tarifi

7 Temmuz 2012 Cumartesi günü yazıldı.

Halka Tatlı Tarifi
Malzemeler
2.5 Su bardağı un
2 Su bardağı su
50 gr margarin
3-4 yumurta
1 fiske tuz
1 Tatlı Kaşığı tozşeker
1 Tatlı Kaşığı nişasta
1 çay kaşığı irimik

Şerbeti için
3,5 Su bardağı tozşeker
2,5 Su bardağı su

Yapılışı 
Tencereye suyu ve yağı koyup kaynatın. unun hepsini ilave edip pişirin. ilk sıcaklığı çıkan hamura önce irmiği ve nişastayı ekleyin ardından yumurtaları tek tek yedirin.hazırlanan hamuru sıkma torbasıyla soğuk yağın içine halka şeklinde sıkın. Daha sonra sallayarak yağda kızartın. önceden hazırladığınız soğuk şerbete atıp. 1 dakika sonra alın. çıtır çıtır olan tatlınız soğudukça yumuşayabilir. ılık yenmesini tavsiye ediyoruz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok: