Patatesli Tava Böreği Tarifi

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yazıldı.

Patatesli Tava Böreği Tarifi
Malzemeler
4 yufka
2 yumurta
1 Cay Bardagı Sıvıyag
1 Cay Bardagı Süt

İç Harcı
2 Adet Haslanmıs Patates
1 Kuru Sogan
6 Yemek Kasıgı Sıvıyag
1 Yemek Kasıgı Salca
Tuz Karabıber Kımyon

Yapılışı
Bir kapta iki yumurta süt ve sıvıyagı çırpın. Bır yufkayı hiç bölmeden tavaya yerlestırın altında yırtık biryer kalmasın üzerine hazırladığımız sıvı harctan dokuyoruz
dıger yufkayı burustura burustura tekrar yerlestırıyoruz

İç Harcın yapılışı
Patatesler haslıyoruz .bır tencerede soganları yemeklık dograyıp pembelesene kadar kızartıyoruz ıçıne 1 kasık salçayıda ekleyıp ezdıgımız patateslerıde üzerıne ekleyıp tuzunu karabıberını ve kımyonu katıp guzelce karıstırıyoruz bu karısımı yufkamızın uzerıne esıt mıktarda yayıyoruz
üzerıne yıne kalan dıger ıkı yufkadan tekını burustıurarak yerlestırıyoruz. elımızde kalan sıvı harcı tekrar sürüp son yufkayla duzgunce kapatıyoruz.
Tavanın etrafında kalan yufkalarıda ıce dogru katlayıp kısık ateşte olan ocagımıza alıyoruz. Yufkalara elımızle bıraz su serpıstırıyoruz.
bır kapak yardımıyla boregımızı dıkkatlıce ters cevırıp arkalı önlü kızartıyoruz bu ıslemı bırkac sefer yapabılıyoruz
en son servıs tabagına alıp uzerıne tereyag surun ve bır kapak ıle kapatıp dınlendırın afıyet olsun.

Hiç yorum yok: