Renkli Cezerye Tarifi

27 Şubat 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Renkli Cezerye Tarifi
Malzemeler
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
175 gr petibör bisküvi ( 1 paket )
1 paket vanilya

Süsleme için
Hindistan cevizi
Draje çikolata
Çubuk Şeker (uygun olabılecek hersey)

Yapılışı
Havuçları temizleyip sonra robotta çekiniz.
Bir tencerede havuç ve şekeri ,havuç suyunu çekene kadar kavururuz (bu işlem biraz uzun sürüyor ) suyunu çeken havuçlar soğuduktan sonra un haline getirdiğimiz bisküvi ve cevizimizle yoğururuz. Vanilyamızı ekleriz. İri parçalar halinde yuvarlak yaptığımız malzememizi, hindistancevizi, çikolata ve çubuk şeker uyabılecek hersey ile süsleriz.

[Tarifi bizimle paylaştığı için "Serap Arslan" hanıma teşekkür ediyoruz.]

Hiç yorum yok: