İrmik Mantolu Tatlı Tarifi

13 Mart 2013 Çarşamba günü yazıldı.

İrmik Mantolu Tatlı Tarifi
Malzemeler
1 Paket margarin (yumuşamış)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı irmik (üzerine)

Şerbet İçin
3 buçuk su bardağı toz şeker
4 su bardağı su


Yapılışı
Ön hazırlık olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Şerbetimizin çok kıvamlı olmasına gerek yok,kaynadıktan sonra 2-3 dakika yeterli olacaktır.
İrmik hariç diğer malzemelerimizi karıştıralım,yeteri kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde uzun parmak şeklinde yapıp irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine dökelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: