4 tane yufka
1 yumurta
1 çay bardağı siviyag
1 çay bardağı süt
İç malzemesi
400 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
1 kaşık salça
Sıvıyağ
Üzerine için
Tereyağ
Yapılışı
Tencerede 1 tane büyük soğan yemeklik doğrayıp kızarınca kıyma sonra salça da ekleyip doğranmış ıspanaklarıda ekleyip biraz öldürünce kapatın.
Bir kapta yumurta, sıvıyağ ve sütü karıştırın. saplı teflon tavaya 1. Yufkayı serin sütlü harçtan bir iki kaşık serpip ikinci yufkayi döşeyin ıspanaklı içi dökün ve diger iki katı da aynı şekilde yapın. kısık ateşte arkalı önlü kızartıp servis tabağına alınca tereyağ sürüp ılınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: