Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi

18 Temmuz 2013 Perşembe günü yazıldı.

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı kadar un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu

İç malzemeler
4 adet elma
1.5 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı şeker


Yapılışı
Elmalarımızın kabuğunu soyalım, rendeleyelim.
Şekerini, cevizini, koyup kavuralım. Kapatmadan tarçınımızı da ekleyip kapatalım. Soğumaya bırakalım.
Tüm hamur malzemelerimizi iyice özleşene kadar yoğuralım.
Bir merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında yuvarlaklar açalım.
Yuvarlakları üçgen şekilde keselim.
Bir ucuna elmalı harcımızdan koyarak börek dolar gibi dolayalım, tepsimize dizelim.
Soğuk fırına koyalım ve 170 derece fırında pişirelim.
Hafif pembeleşir pembeleşmez çıkartalım.
İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeriyle servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: