Fellah Köftesi Tarifi

3 Ağustos 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Fellah Köftesi Tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı ince Bulgur
2 su bardağı kaynamış su
2 yumurta yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 Yemek kaşığı salça
Tuz

Üzeri için
sarımsaklı yoğurt

Sosu İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
Karabiber, Pulbiber Nane
1 Yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı
İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün kapağını kapatın ve 15-20 dk. kadar şişmesi için bekleyin. Ardından içine yumurtaları kırın. İrmiği, unu salçayı ve tuzuda ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra avucunuza küçük parçalar alarak yuvarlamaya başlayın. Bu arada yanınızda bir kapta su bulunsun ellerinizi arada suya batırın ki köfte harcı elinize yapışmasın. Yuvarladığınız topların ortasına barmağınızla bastırarak çukur hale getirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin. yuvarlama işlemi bittikten sonra yaptığınız köfteleri kaynamakta olan bolca suyun içine atın 15-20 dk. kadar haşlayın. Bu arada diğer tarafta sosu için bir tavaya tereyağını salçayı ve maydanozları atarak kavurun. Ardından baharatları ve nar ekşisinide ekleyerek hepsini karıştırın ve ocağın altını kapatın. Haşlanmış olan köfteleri süzgeçle alarak sosun içine atın. Sosla birlikte köfteleri karıştırın. Tabağa alıp üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sarınsaklı yoğurdu dökün. Afiyet Olsun.

Tariflerini bizimle paylaştığı için 'Selda Baş Yağmurcu'ya' teşekkür ederiz.  

Hiç yorum yok: