Bonibonlu Pasta Tarifi

11 Eylül 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Bonibonlu Pasta Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
5 yemek kaşıgı şeker
5 yemek k. un
2 yemek kaşığı ılık su
1 paket kabartma tozu

Kreması için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
şeker(göz kararı)
1 paket vanilya (istersenz hazr krema yada hazr çikolata sos kullanablrsinz)
1 paket toz kremşanti

Üzeri için
1 su bardağı süt
1 paket toz kremşanti
bonibon, damla çikolata evde ne varsa

Yapılışı
Yumurta ılık su ve şeker çırpılır, ve un ilave edilir. Karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülüp pişirilir. Pandispanya pişerken krema hazırlanır, şeker kremaya piştikten sonra eklenir,vanilya koyulup arada bir karıştırılarak soğutulur. Soğuyan kremaya toz şanti eklenip mikserle çırpılır.
Pişip soğuyan pandispanya ortadan kesilir şekerli su ile ıslatılır. Krema ve meyveler koyulur, diğer parça üzerine koyulur, şekerli su ile ıslatılıp şanti ve bonibonlarla süslenir. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için 'Selda Baş Yağmurcu'ya' teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: