Kıymalı Yelpaze Kebabı Tarifi

1 Ekim 2013 Salı günü yazıldı.

Kıymalı Yelpaze Kebabı Tarifi
Malzemeler
4 adet bostan patlıcan
200gr kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kasığı salça
Nane, karabiber, tuz

Sos için
1 yemek kasığı salça
1.5 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı
Bir tencerede soğanları ve biberi yemeklik doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurun. İçine kıymayı da katıp kıyma pisince küçük küçük doğranmış domatesi de ekleyin. Domatesler ezilince salça ve baharatları da katıp kapatın ocağı. Patlıcanların sapını kesmeden temizleyin ve uzun uzun ince ince kesin bu hazırladığınız içlerden aralarına bırakın. Tepsiye dizin. 4 patlıcanı da aynı şekilde tamamlayın. Salça su ve sıvıyağ karıştırıp tepsiye dökün ben etrafına biraz domates ve acı biber dizdim 200 derecede pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: