Şekerpare Tarifi

25 Mayıs 2012 Cuma günü yazıldı.

Şekerpare Tarifi Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
4 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı
Hamurun un hariç tüm malzemelerini bir araya getirin. Unun bir kısmını ekleyip, iyice yoğurun. Unu azar azar ekleyerek, hamuru yoğurmaya devam edin. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ufak parçalar koparın, yuvarlayın, üstlerine biraz bastırın. Yağlı kağıt dizilmiş tepsiye dizin. Her birinin ortasına birer fındık bastırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Not: Ben her biri aynı büyüklükte olsun diye, parçaları kurabiye kaşığı ile aldım.

Şerbeti pişirin. Kaynayınca içine limon suyunu da ekleyin. Birkaç dakika sonra altını kapatın. Şekerpareler fırından çıktıktan sonra, sıcak şekerparelerin üzerine, ılınmış şerbeti dökün.

Hiç yorum yok: