Elmalı Turta Tarifi

23 Kasım 2012 Cuma günü yazıldı.

Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler
125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
yarım paket k. tozu
vanilya

İç Malzemesi
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz



Yapılışı
Hamuru yogurun ve 10 dakıka dınlendırın
kucuk tart kalıplarına cevız kadar bır parca koparıp kenarlarına yayılacak sekılde yerlestırın ıcıne bır tencerede elmaları rendeleyın ve ıc malzemesını ekleyerek 5 dakıka pısırıp sogutun soguyan elmaları 1 kasık ıcıne bırakın uzerıne bır parca hamur koparıp elınızde ıncecık rulo yapıp bukun ve resımdekı gıbı yerlestırın.butun hamuru bu sekılde tamamladıktan sonra 160 derece onceden ısıtılmıs fırında uzerı cok hafıf pambelesınce cıkarın . soguyunca pudra sekerı serpın.

Hiç yorum yok: