Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi
Malzemeler
1 yumurta
1 subardagı sıvıyag
1 sıse soda
1 cay bardagı toz seker
1 paket kabartma tozu
1 bucuk su bardagı hındıstan cevızı
aldıgı kadar un

Şerbeti
3su bardagı seker
3 su bardagı su

Yapılışı
Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz şerbet soğuk tatlı sıcak olacak sonra yumurta ve şekeri çırpıp un hariç diğer malzemeleride katıyoruz hindistan cevizide dahil. iyice karışınca unu azar azar ekleyip kıvam alana kadar yoğuruyoruz. çok hafif ele yapışacak bir kıvamda olacak hamur. istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle rulo yapıp resimdeki gibi dolayıp sarıyoruz. yağlanmış tepsiye diziyoruz. hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz en son şerbeti döküp tam çekince hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz. çok hafif bir o kadar da lezzetli tatlı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: