Galeta Unlu Zeytinli Çiçek Ponçik Tarifi

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Galeta Unlu Zeytinli Çiçek Ponçik Tarifi
Malzemeler
125 (yarım paket) gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
un
tuz
1 su bardağı galeta unu

İç malzeme için
3 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı çörek otu
karabiber
tuz, siyah zeytin

Yapılışı
Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz . Bunun için haşlanmış patatesi rendeliyor ve içersine tuz , az karabiber ve çörek otunu katıp güzelce karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozu hariç hamur için gerekli malzemeleri de derince bir kasede karıştırıyor ve kabartma tozunu ekliyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekliyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle avuç içimizde açalım. İç malzememizi tam ortasına bir tatlı kaşığı kadar koyalım. Kenarlarından ortaya doğru hamuru kapatalım.Galeta ununa bulayalım. Kapalı yeri tepsimize gelecek şekilde dizelim. Ponciklerimizin tam ortasına yarım siyah zeytin Koyalım ve kenarlarından bıçakla kesikler atalım. Dört yapraklı yoncamız olsun. Fırınımızı 180 dereceye getirelim. Hazırladığımız tepsimizi fırına sürüp üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: