Papatya Poğaça Tarifi

31 Aralık 2012 Pazartesi günü yazıldı.

Papatya Poğaça Tarifi
Malzemeler
3 yumurta [1 tane sarı ayrılacak]
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağından zeytinyağı
1 tatlı kaşığından bıraz fazla tuz
3 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kasıgı tozseker
1 su bardagı sıcaksu
Aldığı kadar un

İçi için
sosis ve kasar [ıstege göre degısır]

Yapılışı
yumurtaları kırıp bır tane sarıyı ayırın. Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozunu ekleyip, üzerine limon suyunu dökün. Azar azar un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. hamurdan bır beze koparıp 1 cm kalınlıgında acın ve su bardagı ıle halkalar kesın .halkaların uzerıne mısket buyuklugunde yuvarlaklar yaparak kenarlarına yerlestırın butun hamuru aynı sekılde yapın .ortasına sosıs ve kasarı ekleyın ben bu sefer farklı olsun ıstedım ıstegew gore patateslı peynırlıde yapılabılır.üzerlerıne yumurta sarısı surulerek yaglı kagıt serılmıs tepsıye dızın 200 derecede fırınlayın.

Hiç yorum yok: