Şerbetli Cocostar Kurabiye Tarifi

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Şerbetli Cocostar Kurabiye Tarifi
Malzemeler
125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

İç Harcı İçin
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
2,5 çay bardağı dolusu hindistan cevizi
Şerbeti İçin
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su

Üzeri İçin
Çikolata Sosu

Yapılışı
Karıştırma kabına tereyağını, yumurtayı ve sıvıyağı koyun. Üzerine şekeri, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İç harcı için
Bir kaba yumurtanın akını, pudra şekerini ve hindistan cevizini koyup, elinizle karıştırın.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayarak, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerinizin yuvarlak formunu koruması için çok fazla bastırmamaya özen gösterin.
İsteğe göre elinize aldığınız hamurun içini oyup, bu kısma hazırladığınız hindistan cevizli harçtan koyarak, hamurunuzun ağzını kapatın. Elinizde yuvarlayarak, fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına verip, kurabiyeler çatlamaya başlayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
Diğer yandan şerbeti için; küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayınız.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından alın. Akabinde sıcak kurabiyeleri hazırladığınız şerbetin içine atıp, çıkartın. Daha sonra servis tabağına dizip üzerını dıledıgınız sekılde cıkolata sosu yada beyaz cıkolata sosu ıle susleyebılırsınız

Hiç yorum yok: