Patates Çanağı Tarifi

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Patates Çanağı Tarifi
Malzemeler
4-5 adet haşlanmış patates
1 adet havuç ince rendelenmiş
5-6 dal maydanoz ince doğranmış
5_6 dal dereotu
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 kavanoz hazır garnitür
limon suyu, sıvıyağ
tuz, karabiber

Yapılışı
Haşlanmış patatesleri iyice ezip püre haline getirin içine havuç rendesi ve maydanozları ilave edin. Karışıma sıvıyağ,limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın sonra parmağınızla ortasını oyun ve servis tabağına yerleştirin. Yoğurt, mayonez ve sarımsakları,garnıturunude ekleyın kaşık yardımıyla patates çanaklarının oyuklarına doldurun. Kırmızı biber ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: