Kedidilli Lokum Tarifi

28 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Kedidilli Lokum Tarifi
Malzemeler
1 paket kedidili
1/2 bardak un
1/2 bardak şeker
2 bardak süt
25 gr. margarin
hindistan cevizi
kedidilini batırmak içinde ayrıca süt

Yapılışı
margarini bir tencerede erittikten sonra unu döküp kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun süt ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra karıştırmaya devam ederek soğutun, sonra kedidilinin şekerli yüzüne kremadan sürüp ikincisini üzerine kapatın bir kaseye bolca süt döküp kremalı kedidilini içine batırıp çıkarın hemen yumuşadığı için çabuk hareket etmekde fayda var.Sonra hindistan cevizi olan tabağa alıp hertarafını bulayın bu esnada iyice yumuşamış olduğu için çevirmeden bulamak en iyisi. Tepsiye sıralanmış pastacıkların üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın ertesi gün yumuşacık lokum gibi pastalar olacaklar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: