Kurabiye Canavarı Tarifi

26 Mart 2013 Salı günü yazıldı.

Kurabiye Canavarı Tarifi
Malzemeler
Kek için
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için
3 paket krem şanti
3 çay bardağı süt
Damla çikolata
Mavi renk gıda boyası
1 paket bisküvi

Yapılışı
Yumurta ve şekeri derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya, kakao ve unuda ilave edip akışkan bir hamur elde edin.
Hamuru kek kalıplarına paylaştırın ve 175 C fırında pişirin.
Pişirdiğiniz kekleri soğumaya bırakın.
3 çay bardağı süt ile 3 paket krem şantiyi çırpın.
Gözlerini yapmak için krem şantiden bir miktar ayırın ve kalan krem şantiye mavi renk gıda boyasını ekleyin.
Krema torbası ile mavi renkli krem şanti ile keklerin üzerini doldurun.
Ayırdığınız beyaz krem şanti ile gözlerini yapıp ortalarına damla çikolata batırın. (Gözleri için hazır satılan göz şeklindeki şekerlerden kullanabilirsiniz)
Bisküvileri ortadan ikiye bölün ve ağız olarak yerleştirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: