Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

29 Nisan 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

İçi İçin
1 paket Dr. Oetker çikolatalı Puding

Üstü İçin
İri çekilmiş fındık içi

Yapılışı
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtayi mikserle çırpın. 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın.
Yumurtalı karısıma unlu karışımı azar azar ekleyerek yavaşça çırpın. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 170 C fırında kekin üzeri hafif pembelesene kadar pişirin. (cok fazla piserse kek sertlesir ve rulo yapmak isterken kırılabilir)
Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin.
Ilıklaşınca ruloyu açın. üzerine bolca Puddingden sürün ve keki yavasca sararak rulo haline getirin. rulonun etrafına, yanlarina ve üstüne kremadan sürün.
Üzerine bolca iri çekilmiş fındık serperek süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: