İrmik Helvası Tarifi

24 Mayıs 2013 Cuma günü yazıldı.

İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı irmik
5 kaşık un
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
200g r margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt

Üzerine
ceviz

Yapılışı
İrmik, un, margarin ve sıvıyağ geniş yapışmaz bir tencerede kavurmaya başlıyoruz un rengini dönene kadar hic bırakmadan sürekli karıştırarak bu işlemi devam ettiriyoruz. bir kapta şeker süt ve suyu seker eriyene kadar karıştırıyoruz.rengi tam dönen un ve irmigi altını tam kısıp sürekli karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin irmikler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. ben helvayı kek kalıbında şekil vererek servis yaptım. siz dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. ister cevizle ister fındık fıstık la ister çikolata sosu dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: