5 yumurta
1 su bardagı seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
Aldıgı kadar un
Kreması için
2 paket vanilyalı puding
2 paket sade kremşanti
3 adet muz
Süslemek için
çilek kivi ve cikolata sosu
2 paket kremşanti
Yapılışı
yumurta ve şekeri köpük haline getirene kadar mikserle çırpın içine kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek kare bir tepsi yada kalıba yağlı kağıt sererek hamuru dökün 160 derecede 15 yada 20 dakika tabi bu süre fırınınıza gore değişir üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin fırınıda hiç açmıyoruz bu arada bır tencerede pudingi pişirip soğutun içine 2 paket kremşantiyide köpürtüp soğuk pudinge ekleyip karıştırın muzlarıda içine dograyıp dolapta soğutun ılık hale gelen pandıspanyayı yağlı kağıttan sıyırıp bir naylon ip ile ortadan ikiye kesin yada bu işlemi bıçaklada yapabilirsiniz
hazırlamış olduğunuz kremayı içine dökün bu arada içine köpürttüğünüz kremşanti koyu kıvamlı olsun ki akmasın
üzerinide kremşanti ile kaplayıp elinizde bulunan herhangi bir meyve ile süsleyebilirsiniz mevsimi olduğu için ben çilek tercih ettim ve renk versin diye kivi kullandım e çileğede ne yakışır tabiki çikolata, hazır çikolata sosu ıle biraz renklendirdim bir gece dolapta kaldıktan sonra servise hazırdır. Afıyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok: