Patates Mantısı Tarifi

10 Temmuz 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Patates Mantısı Tarifi
Malzemeler
2 adet haşlanmış patates
2 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Karabiber kimyon ve nane
Aldığı kadar un
2 kase yoğurt
1 diş sarımsak

Üzerine
Kıyma
Tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
Toz kırmızı biber

Yapılışı
2 tane patatesi iyice ezin içine diğer malzemeleri de katıp karıştırın azar azar un ayarını ekle. ele yapışmayacak şekilde hamur elde edin. elinizi arada yağlayabilirsiniz. suyu kaynatın bu arada. hamurdan bir beze koparıp unlanmış tezgahta elinizle ince rulo yapın ve bıçakla küçük küçük kesin . kestiklerinizi unlayın. kaynar suya az az bırakıp. yaklaşık 5 dakika kaynatın yeterli oluyor. süzek yardımı ile çıkarın. bu şekilde bütün hamuru bitirin. sarımsaklı yoğurt üzerine döküp. bir tencerede kıymayı tereyağ ile kavur içine 1 tatlı kaşığı salça ve biraz toz kırmızı biber bırak ve mantının üzerine dökün. çok az da nane serpin. gerçekten tavsiye edebileceğim bir tarif. mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: