Ispanaklı Börek Tarifi

3 Ağustos 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin
3 yumurta (birinin sarısını üzerine ayırın)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin
Ispanak, Beyaz peynir, Kurusoğan, Maydonoz

Yapılışı
Hamurun malzemelerini su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurun. İçi için temizlenmiş yıkanmış ıspanakları doğrayın. Bolca kurusoğanı sıvıyağda hafifçe sararana kadar kavurun. Soğuyunca ıspanakları, maydonozları ve beyaz peyniri ekleyin. Biraz da tuz serpin, peynirin tuz oranına dikkat edin.
Hamuru bezelere ayırıp açın. Her bir bezeye önce biraz sıvıyağ gezdirin, sonra iç harçtan serpin. Açtığınız yufkanın her iki ucundan ortaya doğru rulo yapın, ortada buluşturun. Sonra gül böreği gibi sarın, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye peşpeşe serin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yine azıcık yağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Güzelce kızardığında alın, Afiyetle yiyin.

Tarifi bizimle paylaştığı için  'Selda Baş Yağmurcu'ya' teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: