Madımak Yemeği Tarifi

3 Ağustos 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Madımak Yemeği Tarifi
Malzemeler
500 gr. madımak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı kavrulmuş kıyma
1 çay bardağı yarma ( kırık buğday )
1 çay kaşığı çemen
Tuz, pulbiber

Üzerine
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı
Madımakları ayıklayıp, yıkayıp, kıyın. Tencereye yağı alıp eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Salça,çemen ve kavrulmuş kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış madımağı ekleyip, soteleyin. Üzerine sıcak su ve yarmayı ilave edin. Tuz ve pulbiberi atıp, kaynamaya bırakın.Kısık ateşte pişirin. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,afiyetle yeyin. Bu yemek genelde köy yufkası ve taze soğan eşliğinde yenir.

Tarifi bizimle paylaştığı için  'Selda Baş Yağmurcu'ya' teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok: