Lokma Tarifi

2 Ağustos 2013 Cuma günü yazıldı.

Lokma Tarifi
Malzemeler
6 su bardağı un
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir fiske tuz

Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su

Kızartmak için
Sıvıyağ

Yapılışı
Önce şerbetini yapalım. şerbet kıvamı çok az koyu oluyo. soğumaya bırakalım. geniş bir kapta un maya su tuz ve şekeri karıştırın mikserle 10 dakika çırpın. üzerini streç le kapatıp. 1 saat kadar bekletin. hamur göz göz olunca olmuş demektir. bolca sıvıyağı kızdırın. hamuru avuç içine alıp yumruk yapıp sıkın ve elinizin üstünde top halinde çıkan hamuru tatlı kaşığı yardımı ile koparıp kızgın yağa dökün.her yapmada kaşığı soğuk sıvıyağa daldırın ki daha kolay ve yuvarlak kopabilsin. yağda kızaran tatlıları delikli kaşık ile iyice süzüp hemen soğuk şerbete atın. şerbette 5 dakika tutunca çıkarıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: