Puf Böreği Tarifi

2 Ağustos 2013 Cuma günü yazıldı.

Puf Böreği Tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
1/2paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar su

İç malzemesi
200 gr beyaz peynir
Maydonoz

Yapılışı
Un su tuz maya ile kulak memesi kıvamında hamur elde edin. üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. bir kap ta beyaz peynir ile doğranmış maydonozu katın. mayalanan hamuru 4'e bölün. bir parçasını alın çok ince olmayacak şekilde merdane ile açın. üzerine belli yerlerine yarım yemek kaşığı iç malzemeden bırakın ve bir beze daha açın aynı büyüklükte hamurun üzerine kapatın. bir su bardağı yardımı ile içine koyduğunuz iç malzemesi ortaya gelecek şekilde bardakla kesin. geniş bir tencerede yağı kızdırın ve börekleri arkalı önlü kızartın. Yağı çekmesi için havlu kağıt serilmiş tepsiye bırakın sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: