Muzlu Pudingli Haşhaşlı Kek Tarifi

14 Eylül 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Muzlu Pudingli Haşhaşlı Kek Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı siyah haşhaş
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 paket muzlu pudıng
3 su bardağı süt

Yapılışı
Yumurta şekeri çırp içine sıvıyağ, süt ekleyip tekrar çırpın haşhaş, un ve kabartma tozunu da ekleyin kek kıvamından biraz koyu olacak. uzun dilimli kek kalıbına döktüm ben yuvarlak yada düzlerde olur. 185 derecede pişirin ılık olunca kalıbdan çıkarın bir tencere de muzlu pudıngi pişirin kek soğuyunca ikiye bölün ve kaşıkla ortasından biraz alıp her iki yarıyı da aynı şekilde yapın ve pudıngi döküp kapatın kalan pudıngi üzerine sürün ve ayırdığımız keki üzerine ufalayın 3 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: