Kaşarlı Poğaça Tarifi

5 Ekim 2012 Cuma günü yazıldı.

Kaşarlı Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 bardak ilik süt
1 bardak siviyag
yarim cay bardagi ilik su
1 cay bardagi eritlmis margarin
1 yemek kasigi seker
1 tane yumurta beyazi icine sarisi üzerine sürmek icin
1 paket yas maya
bir cay kasigi tuz,alabildigi kadar un
1 bardak kasar rendesi

Yapılışı
Ilik sütle maya yumusatilir, ,siviyagini,margarini ,ilik suyu ,sekeri,yumurtanin beyazi cirpilir,tuzu ve unu eklenir yumusak bir hamur yogrulur ve hamur mayalanmasi icin yarim saat bekletilir. Mayalanmis hamurdan kücük parcalar alinir rendelenmis kasarlar eklenir ve yuvarlak sekil verilir.Yumurtanin sarisi üzerine sürülür  ve yaglanmis firin tepsisine dizilir birazda tepside mayanlandirilir isitilmis 180 derece firinda pisirlir.Istenirse icine peynir veya baska bir harcda konulabilir.

Hiç yorum yok: