İncirli Tatlı Tarifi

18 Kasım 2012 Pazar günü yazıldı.

İncirli Tatlı Tarifi
Malzemeler
Büyük kare borcam için
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 yemek kasığı irmik
1 su bardağı dövülmüş ceviz
10 tane incir
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için
4 su bardağı seker
4 su bardağı su
limon suyu

Kreması
75 gr margarin
4 kasık dolusu un 
6 kasık seker 2bucuk su bardağı süt
1 paket kremşanti (beyaz)

Yapılışı
önce seker ile yumurtaları çırp yağını ve sütüde ekleyip tekrar çırpın içine suda bekletilmiş incirleri küçük küçük dograyın. cevizden biraz üzerine serpmek ıcın bırakın ve kalanı katın irmiği de katıp en son un ve kabartma tozunu da ekleyip 180 derece fırında kabarana kadar pişirin. keki çıkardıktan sonra şerbeti tencereye alıp kaynatın soğuk tatlıya sıcak şerbeti dokun. Başka bir tencerede margarini eritin unu da katıp bir iki karıştırın en son sut ve şekeri katıp sürekli çırpın ki topak olmasın kaynayınca kapatın. Krema soğuyunca kremşantiyi koyu olacak şekilde çırpın sut ile bunu da kremaya katıp mikserle 5 dk. çırpın .tatlının üzerine dokun üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben 9 incir ve cevizle süsledim

Hiç yorum yok: