Höşmerim Tarifi

1 Ağustos 2013 Perşembe günü yazıldı.

Höşmerim Tarifi
Malzemeler
2 Kg Pişmemiş süt
2 Adet yumurta sarısı
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda ve aktarlarda bulabilirsiniz).
Yarım su bardağı orta boy irmik

Yapılışı
İlk önce tenceremizin içine sütümüzü koyuyoruz. Peynir mayasını küçük bir kâsede az suyla iyice karıştıralım ve sütün içine dökelim. İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak sıcak bir yere koyup saralım 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan peynirimizin suyunu bayağı tülbentten süzelim biraz sulu kalsın. Süzdükten sonra tencereyi ateşe koyuyoruz. İçine yumurta sarılarını ekleyelim ve tahta kaşıkla peynirleri eze eze karıştıralım. İrmiği de ekleyip sürekli karıştıralım.
5-10 dakika kadar pişirdikten sonra içine şekeri ekleyelim. Bu sırada biraz sulanması normal. Sürekli karıştıralım 5 dakika civarı daha kaynatıp ocaktan indirelim. servis tabağına kaşıkla düzgün şekiller vererek alalım. Üzerini kabuksuz bademler ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: