Kremalı Tırtıl Kurabiye Tarifi

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Kremalı Tırtıl Kurabiye Tarifi
Malzemeler
Hamur için
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
5 kasık yoğurt
1 su bardagı pudra şekerı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
aldıgı kadar un

Kreması için
3 su bardagı süt
4kasık un
5 kasık seker
yarım paket margarın
1 paket vanılya

Süslemek için 
Hindistan cevizi

Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp içine diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru isteğe göre kakaolu yâda sade yapabilirsiniz ben kakaolu kurabiye sevdiğim için böyle tercih ettim yağlı kâğıt serilmiş tepsiye tırtıl kurabiye kalıbı ile istedığiniz boyutta kurabiyeler hazırlayın hamur tam bitince 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
bir taraftan tencereye margarin ve unu katıp biraz kavurun unun kokusu çıkınca üzerine sut ve şekeri boca edin ve sürekli karıştırın en son vanilyayı katıp kapatın pişen kurabiyelerin arasına surun ve ucunu yine kremaya batırıp Hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: