Mantarlı Sütlü Börek Tarifi

20 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.

Mantarlı Sütlü Börek Tarifi
Malzemeler
3 yufka
70-80 gr tereyağı

İçine
Yarım kilo mantar
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın akı
Doğranmış maydanoz
tuz, karabiber

Ayrıca
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı

Yapılışı
Önce böreğin içini hazırlayalım. Sıvıyağı tencereye koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Doğranmış mantarları da sotelin ve tuzu, karabiberi koyup altını kapatın. Soğuyunca maydanozu ve yumurta akını ilave edip karıştırın.
Tereyağını eritin. Yufkaların arasına eritilmiş tereyağından sürerek , üç yufkayı üst üste serin. En üstteki yufkanın üzerine de tereyağı sürün. Yufkaları 12 eşit üçgen parçaya kesin. (önce artı şeklinde kesin. Sonra her parçayı eşit üç parçaya kesin)
Geniş kenarlarına mantarlı içten koyup sigara böreği sarar gibi sarın.
Küçük bir tepsiye koyup üzerine 1,5 bardak sütü gezdirin. Buzdolabında sütü çekinceye kadar bekletin.
Sütü iyice çekince 2 çorba kaşığı unu üzerlerine serpin ve buzluğa kaldırın. En az 6 saat bekletin. 1 gün önceden hazırlarsanız daha güzel olacaktır.
Buzluktan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180º C'de ısıtılmış fırında pişirin.
Yapılışı biraz zahmetli gibi görünebilir ama lezzeti değiyor gerçekten. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: