Milföy'den Şöbiyet Tatlı Tarifi

2 Kasım 2012 Cuma günü yazıldı.

Milföy'den Şöbiyet Tatlı Tarifi
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
yarım su bardagı ceviz içi
100 gr. tereyag(eritilip sogutulmuş)

İç malzemesi
1 su bardagı süt
2 yemek kaşıgı irmik
fıstık veya fındık(üstüne serpmek için)

Şerbet malzemeleri
2 su bardagı toz şeker
3 su bardagı su
1 tatlı kaşıgı limon suyu

Yapılışı
İlk önce içi malzemesi için süt ve irmigi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Sonra şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz şerbeti kıvam alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.Ve ılınmaya bırakıyoruz.

Diger tarafta milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüyoruz.(küçük kareler olacak)Milföy hamurlarının kenarlarına ılınmış muhallebiden koyup üzerine ceviz döküyoruz.Ve üçgen şekilde kapatıyoruz.Yaglanmış tepsiye dizip üzerine eritilip sogutulmuş tereyag gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ılınmış şerbetini döküyoruz.Şerbetini çekince üstüne fındık veya fıstık serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: