Susamlı Simit Poğaça Tarifi

20 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.

Susamlı Simit Poğaça Tarifi
Malzemeler
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz, 2 yemek kaşığı şeker
un
peynir
maydanoz

Üzeri İçin
1 su bardağı su
susam

Yapılışı
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Not
İstege gore pogacalar pekmezlı suya batırılıp susama batırılabılır gercek sımıt tadını almak ıcın.

Hiç yorum yok: