Fırında Makarna Tarifi

20 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.

Fırında Makarna Tarifi
Malzemeler
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sosis (isteğe bağlı)
Tuz
Beşamel sos için
4 yemek kaşığı Tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz

Yapılışı
Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve fırın kabına alın
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
(isterseniz beşamel sosun bir kısmını ayırarak üstüne dökebilirsiniz böylece kaşar peynirini azaltabilirsiniz

Hiç yorum yok: