Muhallebili Kadayıf Tarifi

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yazıldı.

Muhallebili Kadayıf Tarifi
Malzemeler
250-300 gr.taze kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağına yakın ceviz içi

Muhallebi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

Yapılışı
Kadayıflarınızı elinizle yapabildiğiniz kadar ufak parçalara ayırın. Bu işlemi büyükçe bir tepsi üzerinde havalandırarak yaparsanız daha iyi olur..Kadayıfların nemi de biraz gitmiş olur..Büyük bir tencereye terayağı, toz şekeri ve kadayıfları alarak, kısık ateşte süreki karıştırarak kavurmaya başlayın..Tencerenin büyük olmasına dikkat edin..Yaklaşık 20-25 dk. rengi kızarana kadar kısık ateşte yakmadan kavurun, kavrulmaya başladıkça kadayıflar kendiliğinden ufalanacak, daha sonra cevizleri ekleyerek 5-10 dakika daha kavurun, kenara alın.

Muhallebisi için süt, şeker, un ve vanilyayı tencereye alarak, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin..Ilınması için kenara alın.Arada karıştırarak, soğuğa yakın dereceye kadar ılıştırın. Toz krem şantiyi ekleyerek mikserle 3-5 dakika çırpın.

Dikdörtgen ya da kare borcama kavrulmuş kadayıfların yarısını serin, düzleyin..Muhallebinin tamamını kaşık yardımı ile, kadayıfların üzerine yayın, en üste kalan kayıfları da düzgünce yayarak, borcamın üstünü kapayın ve buzdolabına kaldırın..Dilimleyerek servis yapın.

Not
Muhallebili kadayıfı 1 gece buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim..Bundaki amacım; muhallebi kısmının biraz daha katılaşması ve servis aşamasının kolay olması ...(bana göre en az 4-5 saat)
Ayrıca çıtır çıtır olan kadayıflar buzdolabında beklediği zaman zarfında yumuşacık oluyor..
Yani ''1 gece bekletin'' şeklinde tavsiyem; aslında kadayıfların yumuşamasını sağlamak için değil, muhallebi kısmının biraz daha katılaşmasına olanak vermek amacı ile yapıldı:)

Kadayıfları elinizle ufalamak istemiyorsanız derin dondurucuda bekletip çıkardıktan sonra daha kolay ufalanmasını da sağlayabilirsiniz..Ama bu şekilde ufalayacaksanız, nemli olacağı için, daha sonra mutlaka biraz oda sıcaklığında dinlendirin ki, biraz kurusun.

Hiç yorum yok: