Beyti Kebabı Tarifi

21 Ocak 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Beyti Kebabı Tarifi
Malzemeler
500 gr kıyma
1 kuru soğan
3 dış sarımsak
Kekik, tuz, kırmızı toz biber, kimyon, pulbiber
Biraz ekmek içi

Domates sosu için
2 rendelenmiş domates
1 kaşık salça
2 dış sarımsak
Karabiber tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
10 dal maydonoz

Hazır lavaş ekmeği
Tereyağ
Sivri biber

Soğan söğus için
2 kuru soğan
Limon
Sumak pulbiber tozbiber tuz

Yapılışı
Köfte malzemelerini bir kapta karıştırın iyice yoğurun. kış günü mangal da imkan olmadığı için elektrikli ızgara da yaptım uzun uzun köfteleri. Rendelenmiş domatesi tencereye alın sarımsağı da doğrayın 1 yada 2 kaşık yağla kavurun en son salça da ekleyip su karabiberde bırakın biraz kaynayınca maydonozu da doğra kapat. pişen köfteleri lavaş a sarin mikrodalga da ısıtın ve bir tarafından kesikler yapın. üzerine domates sosunu dökün. tereyağ kızdırıp dökün. yanına biber köz söğüş soğan ve yoğurt ile servis yapın. sıcak tüketin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: