Fırında Tavuk Kanadı Tarifi

10 Ocak 2013 Perşembe günü yazıldı.

Fırında Tavuk Kanadı Tarifi
Malzemeler
1 kg tavuk kanadı ( güzelce yıkanmış, ortadan ikiye kesilmiş.)
1 kg patates. ( kabukları soyulmuş, ortadan ikiye kesilmiş.)
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
taze çekilmiş karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
kekik
biberiye
tuz ( ben tavuk baharatlı tuz kullandım )

Yapılışı
Büyükce bir kaba, yıkayıp ikiye böldüğümüz tavuk kanatlarını koyalım. Soyup, yıkayıp ikiye böldüğümüz patateslerimizide ekleyelim. Yoğurt, salça, ezilmiş sarımsaklarımızı ve baharatlatımızıda ilave edelim. Güzelce karıştırıp tepsimize yerleştirelim ve  fırına verelim.  ( Eğer vaktiniz varsa karıştırma kabında tüm malzemeyi yarım saat bekletelim, bu şekilde daha lezzetli oluyor.) 200- 250C* Pişirelim, sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: