Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

18 Ocak 2013 Cuma günü yazıldı.

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi
Malzemeler
250gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı siyah hashas
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Birkaç limon damlası


Süslemek için
hindistan cevizi

Yapılışı
Önce şerbeti kaynatın. soğumaya bırakın. Margarini eritin içine diğer malzemeleri de katıp çırpın en son kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun. kıvamı çok sert olmasın yoksa şerbeti çekmez. kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı şeklinde yuvarlayın. aralıklı olarak tepsiye dizin. önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. sıcak tatlıya ılık şerbeti dökün. üstlerinede şerbeti tam çekmesi için bir kaşıkla sürekli şerbeti devir daim edin. üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: